2015. május 24.

Epres angyalok eledele torta






Hozzávalók: 42 dkg (kb.12 db) tojásfehérje, 12 dkg cukor, 5 dkg liszt, 5 dkg kakaó, 2 dkg étkezési keményítő, 10 dkg porcukor, 1 evőkanál citromlé, 2 evőkanál tejszín, 1 teáskanál vanília kivonat, csipetnyi só; a krémhez: 25 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 2 dl tejszín,  5g zselatin, 30 dkg eper.

Elkészítése
A tojásfehérjét pár órára szobahőmérsékleten tartjuk, majd egy kézi habverő lassú fokozatán verni kezdjük. Mikor félig felverődött, beleszórjuk a sót és gyorsítjuk a fokozatot, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A végén belekavarjuk a tejszínt meg a vanília kivonatot, ezzel már csak addig verjük, míg összekeverődik. A lisztet, a kakaót, az étkezési keményítőt és a porcukrot összevegyítjük és átszitáljuk, majd kanalanként adagolva a tojáshabba forgatjuk. A masszát szilikon kuglófformába öntjük és előmelegített sütőben 15-18 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd kivesszük és lapjában kettőbe vágjuk. 

A zselatint 2 evőkanál vízben feloldjuk, kissé felmelegítjük. A mascarpone krémet kikavarjuk a porcukorral, a tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint összekeverjük 2 evőkanál tejszínhabbal, majd beledolgozzuk a mascarpone krémbe, végül pedig belekavarjuk a tejszínhab többi részét is. Az epret megmossuk, 6 szemet félreteszünk, a többit kockákra vágjuk. A kuglóf alsó részét tortás tálcára tesszük, rákenjük a krém 3/4 részét, bőven kirakjuk az eperrel, majd befedjük a kuglóf felső részével. A megmaradt krémet csillagcsöves habzsákba kanalazzuk és a torta tetejére nyomjuk. A megmaradt eprekkel díszítjük. 

 

1 megjegyzés:

Barbi konyhája írta...

Az epres süteményekkel nem lehet betelni, csodás lett Aleda!!! :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...