2015. június 26.

Bárány kofta egyiptomi paradicsomsalátával





Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg bárányhús, 2 evőkanál olvasztott vaj, 1 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 1 evőkanál sűrített paradicsom, 1/2 teáskanál őrölt csilipaprika, 1/2 teáskanál őrölt romai kömény, 1/2citrom leve és reszelt héja, só, bors, 1 csokor petrezselyemzöld és menta vegyesen, kevés olaj a formázáshoz;
 a paradicsomsalátához: 35 dkg paradicsom, 1 citrom, 1 csokor petrezselyemzöld, 4-5 cikk fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, ecet, só.

Elkészítése: A bárányhúst kétszer ledaráljuk, hozzáadjuk a vajat, a csilipaprikát, a köményt, ízlés szerint borst, a sűrített paradicsomot, jól összegyúrjuk, lefedjük és legalább 2 órára hűtőbe tesszük. A hagymákat megpucoljuk, a zöldeket megmossuk, apróra vágjuk őket, majd hozzákeverjük a húshoz. Beletesszük a reszelt citromhéjat, beleszorítjuk a levét, megsózzuk és újból összegyúrjuk. Enyhén olajos kézzel a masszát vékony rúdban fanyársakra formázzuk. Forró grillrácson, közepes tűzön megsütjük.
 A salátához a fokhagymát megtisztítjuk, a petrezselyemzöldet megmossuk, majd apróra vágjuk őket. Megsózzuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a kanál hátával kicsit összedörzsöljük, majd beletöltjük az olajat, kevés ecetet meg citromlevet és összekavarjuk. A paradicsomot megmossuk, szeletekre vágjuk, egymás mellé rakjuk a tányérra és kiskanállal rákenjük az öntetet. A rétegezést addig folytatjuk, míg a hozzávalók elfogynak. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...