2015. július 16.

Csokoládés-málnás rizspuding





Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg rizs, 6 dl tej, 2 evőkanál étkezési keményítő, 4 evőkanál cukor, 6 dkg 50%-os csokoládé, 25 dkg málna, 1 teáskanál vanília kivonat, csipetnyi só.

Elkészítése: A rizst megmossuk és bő vízben 15 percig főzzük, majd leszűrjük. A rizzsel egy időben 5 dl tejet a cukorral főni teszünk, a többi tejjel összekavarjuk az étkezési keményítőt. Mikor a tej felforrt, beletöltjük a keményítőt és állandó kavarás mellett sűrűsödésig főzzük. Félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a vanília kivonatot, a sót meg az összetördelt csokoládét. Mikor a csokoládé elolvadt, belekavarjuk a leszűrt rizst és 10 perc után a málnát is. A pudingot poharakba osztjuk és málnaszemekkel díszítjük. 


1 megjegyzés:

Flóra írta...

Nyami, nagyon jól néz ki!:)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...