2015. szeptember 9.

Fasírt zölsdégmártásban










Hozzávalók 4 személyre:  40 dkg vegyes darált hús (marha és sertés), 1 tojás, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 krumpli, 2 cikk fokhagyma, só, bors, petrezselyemzöld, 2-3 evőkanál olaj; a mártáshoz: 1 sárgarépa, 1 paszternák, 1 hagyma, 3-4 paradicsom, 1 paprika, só, bors, babérlevél, 1/2 teáskanál cukor.


Elkészítése: A darált húst összekeverjük az áttört fokhagymával, a lereszelt krumplival meg a zsemlemorzsával, sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, majd alaposan összedolgozzuk és fasírtokra formázzuk. Tapadásmentes serpenyőben felhevítjük az olajat és 1-1 percig mindkét felén átsütjük a fasírtot, majd hőálló tepsibe tesszük. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, a paradicsomot leforrázzuk és lehúzzuk a héját, majd az összeset késes aprítóban összevágjuk, ennek hiányában esetleg ledaráljuk. Hozzáadjuk a cukrot, megszórjuk sóval meg borssal és ráöntjük a fasírtra. Ráteszünk 2-3 babérlevelet, lefedjük és 20 percig forró sütőben pároljuk, majd levesszük a fedőt és 10 percig magas hőfokon sütjük. Krumplipürével tálaljuk. 


1 megjegyzés:

Mamka írta...

Köszönöm!!!! Megvan véve a darált húsom és most megvan a hétvégi ebéd is.:)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...