2015. október 21.

Diós kenyér





Hozzávalók: 40 dkg barna liszt, 10 dkg kenyér liszt + 5 dkg a szóráshoz, 2,7-3 dl langyos víz, 20 g élesztő, 12 dkg dióbél,  1 evőkanál dió olaj(lehet olívaolaj is),  2 evőkanál krumpli pehely, 1 teáskanál méz, 1 teáskanál só, csipetnyi őrölt rozmaring.

Elkészítése: Az élesztőt  szétmorzsoljuk, beletesszük a langyos tejbe, hozzáadjuk a mézet és 1 evőkanál kenyérlisztet, összekavarjuk és hagyjuk felfutni. Eközben a liszteket átszitáljuk, hozzáadjuk a krumplipehelyt, a sót, a rozmaringot, az olajat, majd hozzáöntjük az élesztőt és alaposan megdagasztjuk. Letakarjuk, 1 órát kelni hagyjuk, majd kissé átgyúrjuk és beledolgozzuk a diót. Kerekre formázzuk, tetejét megszórjuk liszttel és tepsibe helyezzük. 20 percig pihenni hagyjuk, majd éles pengével a tetején több helyen bevágjuk, és előmelegített sütőben, 200 fokon 40-45 percig sütjük. 




Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...