2015. október 18.

Szilvaízes mézes sütemény





Hozzávalók: 30 dkg liszt, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, 1 evőkanál méz, 1/2 teáskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál citromlé; a krémhez: 5 dl tej, 10 dkg búzadara, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor; továbbá: 5 evőkanál szilvaíz, 2 evőkanál porcukor.



Elkészítése: A vajat elmorzsoljuk a lisztben, hozzáadjuk a porcukort, a tojássárgáját, a mézet meg a citromlével eloltott szódabikarbónát és összegyúrjuk. A masszából 3 lapot  nyújtunk, egyenként megsütjük a tepsi hátán, 180 fokon, 15 perc alatt. A grizet megfőzzük a tejjel és kihűtjük. A vajat kikavarjuk a porcukorral, majd összedolgozzuk a grízzel. A kihűlt lapokat megtöltjük a krémmel meg a szilvaízzel. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd szeletekre vágjuk és megszórjuk porcukorral.

3 megjegyzés:

sedith írta...

Nyami, de finom lehet! Imádom a mézest. Egyszer fogtam hozzá, és nem sikerült, azóta nem mertem.

Unknown írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Robertne Ablonczy írta...

Tényleg nagyon finom lehet..
Milyen méretű tepsiben sütötted?

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...