2015. november 2.

Birsalmás csirkecombok káposztaágyon




Hozzávalók 4 személyre: 4 egész csirkecomb, 1 kg sarvalt(kovászolt) káposzta, 5 dkg füstölt szalonna, 1 hagyma, 2 birsalma, só, bors, fűszerpaprika, csombor.

Elkészítése:  A csirkecombokat szárazra töröljük , megszórjuk sóval, borssal meg fűszerpaprikával. A szalonnát kockákra vágjuk és zsírjára sütjük, majd összekeverjük a felszeletelt hagymával meg a káposztával és egy hőálló edény aljára tesszük. Ráfektetjük a csirkecombokat és megszórjuk csomborral. A birsalmát megmossuk, félbevágjuk, kiszedjük a magházat, majd szeletekre vágjuk és a káposztára tesszük. Egy nagyon kevés vizet töltünk rá, lefedjük és forró sütőben 40-45 percig sütjük. Az utolsó 10 percben kifedjük, hogy megpiruljon. 


2 megjegyzés:

Roza írta...

Adélka, nagyon csodás, kreatív ez az étel!

Aleda írta...

Köszönöm, Roza! Finom is volt, régi ízekre emlékeztetett :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...