2015. november 10.

Gombapástétom




Hozzávalók 6 személyre: 20 dkg vargánya, 30 dkg őzlábgomba, 5 dkg füstölt szalonna, 10 dkg vaj, 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 50 ml jó minőségű konyak, só, színes bors, kakukkfű, petrezselyemzöld, 1-2 evőkanál citromlé. 

Elkészítése: A gombákat megtisztítjuk, megmossuk és kisebb darabokra vágjuk. A hagymákat is megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kis kockákra vágott szalonnát zsírjára sütjük, hozzáadjuk a vaj felét, a hagymákat, majd pár perc után a gombát is. Megsózzuk, megszórjuk frissen őrölt borssal, rátöltjük a konyakot és fedő alatt megpároljuk, majd zsírjára sütjük. A végén hozzáadjuk a kakukkfűvet meg az összevágott petrezselyemzöldet, 1-2 percig sütjük még, majd félrehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk. Mikor kihűlt, késes aprítóban összevágjuk, citromlével és ha még szükséges, sóval ízesítjük, majd hőálló edénybe rakjuk. A megmaradt vajat lassú tűzön felforraljuk, habját leszedjük, majd a pástétomra töltjük. Az edényt egy tepsibe tesszük, félig feltöltjük vízzel, majd előmelegített sütőbe toljuk és 170 fokon, 20 percig sütjük. Pirítós kenyérrel tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...