2015. november 11.

Hagymás kappan párolt vöröskáposztával




Hozzávalók 4-5 személyre: 1 kappan vagy kakas, 4-5 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 dl paradicsomlé, 2 evőkanál zsír, 1 vöröskáposzta, 2 alma, só, bors, fűszerpaprika, ecet.

Elkészítése: A zsír felét felhevítjük, a húsokat hirtelen megsütjük, míg kérget kapnak. Kivesszük, és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megpároljuk az apróra vágott hagymákat, visszatesszük a húst, megszórjuk sóval, borssal meg fűszerpaprikával, felöntjük a paradicsomlével és annyi vízzel, amennyi ellepi. Lefedjük, forró sütőbe toljuk és 1,5-2 órán át addig pároljuk, amíg a hús puha, omlós lesz. Közben a káposzta felső leveleit eltávolítjuk, a többit legyaluljuk. Lesózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd a levét kiszorítjuk. A megmaradt zsíron állandóan kavarva megpároljuk a káposztát, a vége fele hozzáadjuk a lereszelt almákat is. Megszórjuk borssal, ízlés szerint cukorral meg ecettel  ízesítjük, ha szükséges még megsózzuk és alaposan összekeverjük. A  káposztát tányérra tesszük, meglocsoljuk a hús szaftjával és ráhelyezzük a húst. Savanyított csípős cseresznyepaprikát kínálunk mellé. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...