2015. november 13.

Kalter hund



 Kalter Hund -Hideg kutya, állítólag az elnevezés onnan ered, hogy a hidegben tarott desszertet a hűtőből kivéve a meleg szobában a csokoládé felülete kicsapódik, és apró kis nedvbuborékos lesz, ez pedig a kutya hideg orrára emlékeztet.  Régi, német desszert


Hozzávalók: 25 dkg kókuszzsír, 3 evőkanál tejszín, 2 tojás, 7,5 dkg kakaó, 10 dkg cukor, 2 tasak vaníliás cukor, kb. 15 dkg jó minőségű vajas keksz, 5 dkg fehér csokoládé, 1 evőkanál olaj. 

Elkészítése: A kókuszzsírt felforrósítsuk, a kakaót összekeverjük a cukorral. A tojásokat egy keverőtálba törjük, hozzáadjuk a tejszínt meg a kakaós cukrot és kézi habverővel felverjük. Tovább verve vékony sugárban beleöntjük a forró kókuszzsírt és addig kavarjuk, míg egynemű krémet kapunk. Többször átkavarja, puding sűrűségűre hűtjük. Egy hosszúkás formát(kb. 10x 20 cm) kibérelünk háztartási fóliával,  merítőkanállal beleteszünk egy rend krémet, kirakjuk keksszel, majd befedjük egy újabb réteg krémmel. A rétegelés addig folytatjuk míg a hozzávalók elfogynak, felül krém kerül. Egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni. Másnap hosszúkás tálcára borítjuk, a fóliát lehúzzuk. A fehér csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, belekavarjuk az olajat, majd papírtölcsérbe töltjük és  kidíszítjük a desszert tetejét. Újabb 10 percig dermedni hagyjuk, majd éles, vékony pengéjű késsel szeletekre vágjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...