2015. november 22.

Sütőtökös pogácsa tökmaggal






Hozzávalók : 50 dkg liszt, 1,5-1,8 dl tej, 10 dkg sült sütőtökpüré, 1 evőkanál cukor, 8 dkg olvasztott vaj, 1 tojás, 10 dkg héj nélküli tökmag, 2 teáskanál só, 3 dkg élesztő;  továbbá: 1 tojás sárgája, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál víz, 10 dkg tökmag.



Elkészítése :
1. A  langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot meg 1 evőkanál lisztet és hagyjuk felfutni. 
2. A tökmagot egy serpenyőben megpirítjuk, majd darabosra vágjuk.
3.  A lisztet dagasztótálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőtökpürét, a tojást, a sót meg az élesztős tejet és  megdagasztjuk.
4. A végén beledolgozzuk az olvasztott vajat meg a tökmagot. Konyharuhával letakarjuk és szobahőmérsékleten 40 percig kelni hagyjuk. 
5. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, kissé átgyúrjuk, majd 1,5 cm vastag lappá nyújtjuk és kerek kiszúróval kiszaggatjuk.
6. Tetejüket lekenjük a tejjel és olajjal összekevert tojássárgájával és bőségesen megszórjuk tökmaggal.  
7. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 10 percig kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben, 180 fokon, 20-25 percig sütjük. 



2 megjegyzés:

Dávid Timea írta...

Kedves Adél,szombaton elkészitettem a pogácsát,piritot napraforgóval mert nem talàlttam hàmozott tökmagot,most pedig újra sül egy adag.Köszönöm a receptet!

Aleda írta...

Timea, nagyon örülök! Napraforgóval is finom lehet :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...