2015. november 21.

Vadzsályás hasaalja pecsenye



Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg hasaalja, 1 hagyma, 4-5 cikk fokhagyma, 2 sárgarépa, 1 paprika, 1 evőkanál zsír, só, bors, fűszerpaprika, 3-4 szál szárított vadzsálya, 80 dkg apró krumpli.
Elkészítése: A hasaalját bedörzsöljük sóval, borssal meg fűszerpaprikával, egy lábasba tesszük és mellérakjuk a megpucolt hagymákat meg a sárgarépát, a paprikát és a zsályát, aláöntünk fél liter vizet és közepes lángon 30 percig pároljuk. Közben a krumplit héjában megfőzzük, ezután hűlni hagyjuk és megpucoljuk, majd forró zsíron átpirítjuk.  Az időközben megpárolt hasaalját szeletekre vágjuk és átsütjük a megmaradt forró zsiradékon. Azonnal tálaljuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...