2016. február 28.

Kókuszos keksztekercs


Hozzávalók: 50 dkg keksz, 20 dkg porcukor, 4 evőkanál kakaó, 3 evőkanál baracklekvár, 1 teáskanál rumaroma, kb. 1,5 dl kávé vagy tej; 

a krémhez: 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 2 evőkanél citromlé, 5+5 dkg kókuszreszelék. 

Elkészítése

A kekszet ledaráljuk, összekeverjük a porcukorral meg a kakaóval, hozzáadjuk a rumaromát, a baracklekvárt, majd annyi kávéval vagy tejjel összegyúrjuk, hogy dolgozható masszát kapjunk. Két részre osztjuk, külön-külön, két-két fólia között 3-4 mm vastagságú téglalapokká nyújtjuk.

 A szobahőmérsékletű vajat kikavarjuk a porcukorral, majd beledolgozzuk a citromlevet és 5 dkg kókuszreszeléket. A krémet a lapokra kenjük, majd a fólia segítségével feltekerjük. A tekercseket kókuszreszelékbe hempergetjük, majd becsavarjuk a fóliába, a végeknél megszorítjuk és 2-3 órára hűtőbe tesszük. Szeletekre vágva tálaljuk. 






Szalámirúd hidegen  (főzés nélkül)       
             
Hozzávalók: 50 dk keksz, 3 dl hideg kávé, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 3 evőkanál kakaó, pár csepp rumaroma. 
Elkészítése: A kekszet összetörjük és leöntjük a kávéval, összekavarjuk. A szobahőmérsékletű vajat kikavarjuk a kakaóval összekevert porcukorral, rumaromával ízesí5tjük. A masszát fóliára szedjük, rúddá formázzuk, majd a fóliába csavarjuk, végeinél jól megszorítjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.


2 megjegyzés:

ancsa írta...

Kedves Aleda!Nagyon jók a receptjeid!De számomra ez az egy nem igazán érthető,itt kihagytad a krémet azt hiszem,csak a keksz összekeveréséről van szó,ha jól értem.Pedig nagyon szeretném megcsinálni!:))

Adél írta...

Kedves Ancsa!
Nagyon köszönöm az észrevételt és egyben elnézést kérek a figyelmetlenségemért. Más receptet másoltam be a képhez, persze, hogy nem volt érthető, mert nem is lehetett. Korrigáltam a hibát, most már mindkét recept fent van, mindegyik a saját képével.
Méegyszer köszönöm!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...