2016. március 24.

Csülöktekercs káposztalében



Hozzávalók: 1 füstölt csülök, 2 l savanyú káposztalé, 1 teáskanál egész bors, 1/2 teáskanál szárított csombor, 2 szárított csípőspaprika, 1 fej fokhagyma, 3 babérlevél.


Elkészítése: A csülköt megmossuk és fazékba tesszük. Hozzáadjuk a félbevágott(pucolatlan) fokhagymát és a többi fűszereket, majd felöntjük a káposztalével, ha nem lepi el, akkor vízzel pótoljuk. Lassú tűzőn  1-1,5 órát főzzük, vagy addig, míg a csülökhús elválik  a csontról. Hagyjuk a lében 15 percig hűlni, majd szűrőkanállal kiemeljük és kicsontoljuk. Több rétegben fóliát teszünk az asztalra, leszedjük a csülök bőrét és a fóliára tesszük, majd rátesszük a húst és bőrrel együtt föltekerjük, a majd fóliába csavarjuk, két végénél megszorítjuk. Őzgerincformába tesszük, egy éjszakára dermedni hagyjuk, majd szeleteljük. Tavaszi zöldekkel tálaljuk. 


2 megjegyzés:

Anikó írta...

Adél ez megint egy óriási recepted, csorog a nyálam :-)

Aleda írta...

Anikó, sokkal ízletesebb, mintha csak vízben főznéd! Kellemes ünnepet!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...