2016. március 26.

Habcsókmorzsás szelet



Hozzávalók
a habcsókhoz: 2 tojás fehérje, 12 dkg porcukor, 1 teáskanál étkezési keményítő, 1 teáskanál ecet; 
a kakaós piskótához: 10 dkg vaj, 15 dkg cukor, 4 tojás, 20 dkg liszt, 3 dkg kakaó, 1 tasak sütőpor, 2 dl tej;
 a krémhez: 1 dl tejszín, 10 dkg étcsokoládé, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor;  
továbbá: 5 dkg fehércsokoládé.

Elkészítése
A habcsókhoz a szobahőmérsékletű tojásfehérjét kézi mixerrel verni kezdjük, mikor már habos, de még nem kemény, beleöntjük az ecetet, majd tovább verve, kanalanként hozzáadjuk a porcukrot és addig verjük, míg fényes, kemény habot nem kapunk. A végén beleforgatjuk a keményítőt, majd a habot csillagcsőves habzsákba kanalazzuk és szilikonos sütőlapra habrózsákat nyomunk. 120 fokon 1-1,5 órát szárítjuk. 

A kakaós piskótához a puha vajat habosra keverjük a cukorral, beleteszünk 2 evőkanál lisztet és tovább kavarva egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. A lisztet összevegyítjük a kakaóval és a sütőporral, majd a vajas masszába kavarjuk a tejjel együtt. A tojásfehérjét felverjük és két részben ezt is a masszába kavarjuk. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tesibe tesszük és 180 fokon, 30 percig sütjük.

A krémhez a tejszínt a csokoládéval összeolvasztjuk, majd szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk. A szintén szobahőmérsékletű vajat kikavarjuk a porcukorral, majd kanalanként hozzáadjuk a megvastagodott csokoládékrémet. 


A krémet a piskótára kenjük, tetejét nem simítjuk el, hanem őrvényesre hagyjuk. A habcsókokat villával széttörjük és a krémre szórjuk, majd vékony csíkokban rátöltjük az olvasztott fehércsokoládét. Azonnal szeletelhető. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...