2016. március 25.

Tojáskocsonya



Hozzávalók: 5 tojás, 3 dl tejszín, 5 szelet sonka, 1 paprika, 1 zöldhagyma, 2 szál petrezselyemzöld, só, fehérbors, kevés vaj.


Elkészítése: A zöldségeket megmossuk, a paprikát kis kockákra, a hagymát karikákra vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk. A sonkát szintén kockákra vágjuk. A tojásokat a tejszínnel kézi habverővel felverjük, sóval borssal ízesítjük, a végén belekeverjük a felvágott hozzávalókat. Vajjal kikent hőálló tálba öntjük, ezt egy nagyobb tepsibe tesszük és betoljuk a sütőbe, majd annyi forró vízet öntünk a tepsibe, hogy a tojásos tál háromnegyedéig érjen. Alufóliával lefedjük és 175 fokon, kb. 30 percig gőzöljük. Már a sütés végére meg kell dermedjen, de hagyjuk kihűlni és utána szeleteljük. További sonkával, zöldhagymával a húsvéti asztalon tálaljuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...