2016. április 17.

Snickers


Hozzávalók
a diós laphoz: 6 tojás fehérje, 10 dkg cukor, 20 dkg darált dió, 5 evőkanál liszt, 1 teáskanál sütőpor;
a fehércsokoládés réteghez: 20 dkg fehér csokoládé, 6 evőkanál olaj;
a krémhez: 20 dkg dió, 20 dkg vaj, 15 evőkanál cukor, 6 tojás sárgája;
a tetejére: 20 dkg tejcsokoládé, 6 evőkanál olaj. 

Elkészítése:
A laphoz a tojásfehérjét a cukorral  kemény  habbá verjük. A lisztet összekeverjük a dióval meg a sütőporral, majd óvatosan a habba forgatjuk. A masszát  sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben, 25 percig sütjük.

A fehércsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, belekavarjuk az olajat, majd a kihűlt lapra kenjük.

A tojások sárgáját elkeverjük 5 evőkanál cukorral. A krémhez a megmaradt 10 evőkanál kanál cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a vajat, majd mikor a karamell felolvadt a vajban, gyors kevergetés mellett hozzáadjuk a cukros sárgáját. Végül  belekeverjük az előzőleg megpergelt és összevágott diót is. A krémet hűlni hagyjuk, majd a fehércsokoládéra kenjük.

A tejcsokoládét szintén vízgőz fölött felolvasztjuk, belekavarjuk az olajat és a karamelles krém tetejére simítjuk. 2-3 óráig hidegben tartjuk, majd éles késsel szeleteljük.




1 megjegyzés:

sedith írta...

Az enyém is majdnem ilyen, csak nincs benne fehércsoki, illetve az alján van nápolyilap.
Karácsonyra sütöttem emg. :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...