2016. április 7.

Zöldfűszeres húsgombócok vegyes zöldségekkel



Hozzávalók 6 személyre: 1 kg darált sertéshús, 2 zöldhagyma, 1 zöld fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 marék bazsalikomlevél, 2 tojás, 1 szelet kenyér,1 póréhagyma, 3 sárgarépa, 2 pasztinák, 30 dkg csiperke gomba, 50 dkg kelbimbó, 1 piros paprika,  25 dkg koktélparadicsom, olaj,  só, bors, fűszerpaprika.

Elkészítése

1. A zöldhagymákat és zöldfűszereket megmossuk és apróra vágjuk.
2. Hozzáadjuk a húshoz, a feltört tojásokkal és a beáztatott majd kiszorított kenyérrel együtt.
3. Megszórjuk sóval borssal és fűszerpaprikával, majd összegyúrjuk. 
4. Olajon kézzel diónyi gombócokat formázunk. 

5. A zöldségeket megmossuk, vastagabb szeletekre vágjuk. 
6. Tepsibe tesszük, megszórjuk sóval és borssal, meglocsoljuk olajjal és összeforgatjuk.
7. A zöldségekre helyezzük a húsgombócokat és közé tesszük a cikkekre vágott koktélparadicsomot.
8. Aláöntünk egy csupor vizet, befedjük és forró sütőben 50-60 percig sütjük. 


2 megjegyzés:

sedith írta...

Ez nagyon finom lehet! :)

Turmi írta...

Kedves Aleda!
Nagyon tetszenek a receptjeid! Ez a húsgombóc is szuper, biztosan elkészítem. Örülök, hogy rád találtam!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...