2016. május 3.

Csalánleves


Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg zsenge csalán, 2 evőkanál házi ételízesítő, 1 evőkanál darált paprikakrém, 1 evőkanál zsír, 5 cikk fokhagyma, 1,5 evőkanál liszt, 2 dl tej, 1 dl tejföl, 4 tojás, só, ecet.
Elkészítése: A csalánt megválogatjuk, megmossuk és forró vízzel leöntjük és 5 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Az apróra vágott fokhagymát megfuttatjuk a zsír felén, rádobjuk a csalánt és felöntjük 1,5 l vízzel. Beletesszük az ételízesítőt meg a paprikakrémet és felforraljuk. A megmaradt zsíron világosra pirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, majd rátöltjük a levesre. A tojásokat egyenként beleütjük a levesbe és 3-4 percig főzzük, majd félrehúzzuk a tűzről. A tejfölt kikavarjuk kevés forró lével és rátöltjük az ételre, majd ízlés szerint ecettel savanyítjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...