2016. június 14.

Málnás csokoládés kocka


Hozzávalók a piskótához: 3 tojás, 6 evőkanál cukor, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál kakaó, 6 evőkanál liszt; a krémhez: 1 tasak vanília ízű pudingpor, 4 evőkanál cukor, 5 dl tej, 10 dkg mascarpone, 2 dl tejszín, 10 g zselatin, 2 evőkanál citromlé, 20 dkg málna; a glazúrhoz: 10 dkg 50%-os kakaótartalmú csokoládé, 1,2 dl tejszín, málna. 


Elkészítése
A tojásokat keverőtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és kézi habverő legnagyobb fokozatán habosra  verjük. Beletöltjük az olajat, majd beleforgatjuk a kakaóval összevegyített lisztet.  A masszát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe simítjuk és 180 fokon 20 percig sütjük. 

A pudingport összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és megfőzzük. Még forrón fóliával letakarjuk közvetlen a puding tetején és hűlni hagyjuk. A zselatint 3 evőkanál vízben feloldjuk, kissé megmelegítjük. A szobahőmérsékletű mascarponet habosra kavarjuk, kanalanként adagolva beledolgozzuk a kihűlt pudingot, a citromlevet, a végén pedig a zselatint. A tejszínt felverjük és a málnával együtt belekavarjuk a krémbe. Az így kapott krémet a tepsiben a kihűlt piskótára kenjük, 3-4 órára hidegben dermedni hagyjuk. 

A csokoládét a tejszínnel addig melegítjük, míg a csokoládé megolvad, majd sima krémmé kavarjuk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a málnás krém tetejére simítjuk. Újabb 2 órára dermedni hagyjuk, majd kockákra vágva, málnával megszórva tálaljuk. 


2 megjegyzés:

Flögi írta...

Ez isteni finomnak néz ki, a receptetet mentettem, bár nem vagyok egy nagy sütős, általában mentem mindet, ami tetszik és soha nem csinálom meg. :-( üdv

marisz57 írta...

Ez valami csoda! :D

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...