2016. szeptember 17.

Almás vöröskáposzta csülökkel



Hozzávalók 4 személre:  1 fej vörös káposzta, 4 közepes méretű alma, 1 hagyma,  kevés zsír, só, bors, ecet, cukor; a feltéthez: 4 szelet sült nyers csülök, 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 1 evőkanál paprikakrém vagy darált paprika, só, bors, 2-3 evőkanál olaj, 1-2 evőkanál liszt.  

Elkészítése:  A káposzta felső leveleit eltávolítjuk, a többit legyaluljuk, enyhén lesózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd kiszorítjuk.  A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a káposztát és közepes lángon sütjük. Közben az almát meghámozzuk, lereszeljük és hozzáadjuk a káposztához, többször átkavarva készre dinszteljük.  A végén megszórjuk borssal, ízlés szerint cukorral meg ecettel  ízesítjük, ha szükséges még megsózzuk és alaposan összekeverjük. A feltéthez a csülökszeleteket sózzuk, borsózzuk, megforgatjuk a lisztben, majd forró olajon hirtelen átpirítjuk. Kivesszük és félretesszük. A megmaradt zsiradékra dobjuk az apróra vágott hagymát meg a fokhagymát, kicsit átsütjük, hozzáadjuk a paprikakrémet és visszatesszük a csülökszeleteket. Felöntjük langyos vízzel, kevés sót szórunk bele és fedő alatt pároljuk míg a hús megpuhul, majd zsírjára sütjük. 


Megjegyzés: Ha az alma savanykásabb, az ecetet el is hagyhatjuk. Aki szereti, köménymagot is szórhat rá párolás közben. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...