2016. szeptember 12.

Csípős édesburgonya leves - Ciorbă de cartofi dulci cu ciolan afumat



Hozzávalók 6-8 személyre: 1 kis csülök, 50 dkg édesburgonya, 1 hagyma, 2 sárgarépa, 1 szelet zeller, 1-2 csípőspaprika, 2,5 dl paradicsomlé, 2-3 evőkanál olaj, fűszerpaprika, só, tejföl.


Elkészítése: A csülköt megmossuk, enyhén sós vízben puhára főzzük. A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát apróra, a sárgarépát karikára, a zellert meg az édesburgonyát kockákra vágjuk. Ha megfőtt, a csülköt kivesszük és melegen tartjuk, a levét pedig a leveshez használjuk.  Az olajon megdinszteljük a hagymát, a sárgarépát meg a zellert, megszórjuk kevés fűszerpaprikával, felöntjük a paradicsomlével meg a csülöklével és közepes lángon főzzük. 5 perc után beletesszük a burgonyát, a zellerlevelet és az apróra vágott csípőspaprikát. Ha szükséges, még megsózzuk és készre főzzük. A  végén belerakjuk a kockákra vágott csülökhúst is. Tejföllel tálaljuk. 


Ciorbă de cartofi dulci cu ciolan afumat

Ingrediente pentru 5-6 persoane:  1 ciolan afumat mai mic, 500 g cartofi dulci, 1 ceapă, 2 morcovi, 1 felie țelină, 1 ardei iute, 300-400 ml bulion de roșii, ulei, sare,  boia dulce, smântână pentru servit.

Prepararea: Ciolanul se fierbe în apă, după care se scoate și se ține acoperit, la cald. Ceapa mărunțită și zarzavatul tăiat cubulețe se călesc în puțin ulei, se presară puțină boia, se toarnă zeama ciolanului și se fierbe 8-10 minute, după care se adaugă cartofii dulci tăiate cubulețe și ardeiul iute mărunțit. Spre sfârșitul fierberii se adaugă bulionul de roșii, se potrivește de sare și se dau 2-3 clocote. Se servește cu smântână.



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...