2016. szeptember 22.

Pikáns zakuszka (csípős-fokhagymás)



Hozzávalók: 2 kg padlizsán, 2 kg paradicsompaprika, 2 kg paradicsom, 50 dkg hagyma, 3 dl olaj, 1 kis fej fokhagyma, 3-4 csípőspaprika, 4 babérlevél, só, bors, ecet, cukor.

Elkészítése: A paradicsompaprikát megsütjük, megsózzuk, egy edénybe rétegezzük és letakarjuk, hogy jól beizzadjanak. 10 perc után a vékony héját lepucoljuk, kicsumázzuk és apróra vágjuk(nem kell ledarálni, hogy kissé darabos maradjon). A padlizsánt megsütjük, héját lepucoljuk és pépesre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, a csípőspaprikával együtt ledaráljuk és az olajban dinsztelődni tesszük. 5 perc után hozzáadjuk a paprikát, további 10-15 perc után pedig a padlizsánt, megsózzuk, borsózzuk és beletesszük a szeletekre vágott fokhagymát meg a babérleveleket. A paradicsomokat keresztben kissé bevágjuk, 1 percre forró vízbe tesszük, majd héját lehúzzuk, a húsát pedig összevágjuk és a többi hozzávalóhoz adjuk. Lassú tűzön, többször átkavarva, körülbelül 40-50 percig főzzük. A végén kevés cukorral és ecettel ízesítjük. Tiszta, csírátlanított üvegekbe rakjuk, lezárjuk és 20 percig vízben dunsztoljuk. 


Megjegyzés: A csípőspaprikát a csípőssége függvényében adagoljuk, inkább többször, kis adagokban, nehogy ehetetlenül csípőssé váljon az egész adag! 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...