2016. szeptember 7.

Zöldparadicsom krém - Salată de gogonele

  
                         
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg zöldparadicsom, 1 nagy hagyma, 1,5 dl olaj, só.


Elkészítése: A zöldparadicsomot megmossuk, szárazra töröljük, majd tepsibe tesszük és forró sütőben megsütjük, közben 2-3-szor megforgatjuk. Ha megvan, kivesszük, vékony haját lehúzzuk, csutkáját kivágjuk, a húsát pedig összevágjuk. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a paradicsomot, megsózzuk és 5-10 percig kavargatva sütjük. Langyosan vagy hidegen, friss kenyérrel tálaljuk. Tetszés szerint kevés majonézt is lehet bele kavarni.



Salată de gogonele

Ingrediente pentru 4 persoane: 800 g gogonele, 1 ceapă mare, 150 ml ulei, sare.

Prepararea: Se spală, se șterg gogonelele și se pun într-o tavă. Se introduc în cuptorul fierbinte și se coc până ce pielița subțire se desprinde de pulpă. Se scot, se lasă puțin la răcit, după care se curăță de pieliță și de cotoare și se toacă ca și vinetele. Ceapa mărunțită se călește în ulei, după 2-3 minute se adaugă gogonelele tocate și se călesc împreună cca. 5 minute. Se sărează după gust. Se servesc cu pâine. 

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...