2016. október 9.

Kinder King




Hozzávalók 
a piskótához: 3 tojás, 9 dkg cukor, 9 dkg liszt, 2 evőkanál olaj; 
a karamellhez: 25 dkg cukor, 3 evőkanál víz, 1 dl tejszín, 10 dkg vaj; 
a krémhez: 30 dkg habtejszín, 2 evőkanál méz, 10 g zselatin; 
a tetejére: 10 dkg csokoládé, 2 evőkanál olaj, 5 dkg vágott mandula.


Elkészítése

A tojásokat keverőtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és kézi habverő legnagyobb fokozatán könnyű habkrémmé verjük, majd beleszitáljuk a lisztet, a tál oldalán körbecsorgatjuk az olajat és összekavarjuk. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe simítjuk és  180 fokon, 20 percig sütjük. 

A karamellhez a cukrot egy edénybe szórjuk, rátöltjük a vizet( nem kavarjuk) és kis lángon karamellizálodni hagyjuk. Mikor szép karamellszínű, hozzáadjuk  kis darabokban a vajat, majd a felmelegített tejszínt. Hideg vízben kihűtjük.

 A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk, felmelegítjük és hozzáadjuk a mézet. A habtejszínt  felverjük, majd belekavarjuk a mézes zselatint,  felét a piskótára simítjuk, rácsorgatjuk a karamellt, majd befedjük a megmaradt krémmel és 3-4 órára hűtőbe tesszük. 

A csokoládét felolvasztjuk, belekavarjuk az olajat és a krém tetejére kenjük. Megszórjuk a mandulával, majd 1 órára újból hűtőbe tesszük.


5 megjegyzés:

sedith írta...

Na, én erről a Kinder termékről még életemben nem hallottam, nem hogy a róla mintázott sütiről. A sütit szívesen megkóstolnám, az istenien néz ki, a másik továbbra sem vonz.

Adél írta...

Edith, ez a legfinomabb Kinder termék, kostold meg egyx :) Már nálunk is kapható pár nagyárúházban. A süti is finom..szerintem.Mert a lányom szerint nem annyira. de hát nbeki csak a csupacsoki sütik jönnek be:)

teller-cake írta...

Mekem is ez a kedvenc Kinderem, így biztosan kipróbálom! :-) Köszi!

Névtelen írta...

A piskóta fölötti krém (szerintemt túró?) kimaradt a receptből.
Nagyon csábító!!!
Nagyon szeretem az oldalt!

Adél írta...

Nem maradt ki a krém.
Az elkészítésnél a harmadik bekezdés a krém, ami nem túró, hanem csak tejszínhab, mézes zselatinnal. Ez kicsit összeugrassza a tejszínhabot, ezért tűnik túrónak. :) Két részre jön osztva, közéje kerül a karamellréteg.
Elnézést, ha kicsit értelmetlenül fogalmaztam :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...