2016. december 2.

Előétel torta - Tort aperitiv


Hozzávalók 6 személyre: 12 szelet toast kenyér, 25 dkg vaj, 15 dkg jó minőségű pástétom, kb. 15-20 dkg vékonyra szeletelt szalámi, kb. 15-20 dkg vékonyra szeletelt sajt,  5 dkg sajt(reszelni), 5 dkg hajszálvékony sonka, pár szem koktélparadicsom és paprikával töltött olajbogyó, petrezselyemzöld. 


Elkészítése: A kenyérszeleteket egymásra tesszük, héjukat  levágjuk, majd mindkét felüket vékonyan lekenjük vajjal és forró serpenyőben megpirítjuk. Hűlni hagyjuk. A pástétomot kikavarjuk a megmaradt vaj felével. Egy hosszúkás tálcára pár pástétompöttyöt teszünk és ráhelyezünk 3 szelet kenyeret. Lekenjük pástétommal, ráhelyezzük a sajtot, majd a szalámit(mindkettő szélét levágjuk, hogy pontosan fedjék a kenyeret), újból lekenjük pástétommal és befedjük kenyérrel. A rétegezést addig folytatjuk, míg a kenyér elfogy. Fóliával letakarjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap vékonyan lekenjük vajjal és bevonjuk a reszelt sajttal. A sonkaszeletekből rózsákat csavarunk és a torta tetejére helyezzük. További petrezselyemzölddel, koktélparadicsommal és olajbogyóval díszítjük. 



Tort aperitiv

Ingrediente pentru 6-8 persoane: 12 felii pâine toast, 250 g unt, 150 g pateu de calitate, 150-200 g salam feliat, 150-200 g cașcaval feliat, 50 g cașcaval pentru ras; pentru decorare: 50 g șuncă subțire, 50 g unt, roșii cocktail, măsline, frunze de pătrunjel.

Prepararea:  Feliile de pâine se suprapun și se taie marginile, apoi se ung pe ambele părți cu unt și se rumenesc în tigaie fierbinte. Se scot pe grătar și se lasă la răcit. Untul rămas se amestecă cu pateul. Se ia o tavă lunguiață, se unge puțin pateu în 2-3 locuri(pentru ca tortul să nu alunece de pe tavă) și se așază 3 felii de pâine una lângă alta. Se ung cu crema de pateu, se acoperă cu felii de cașcaval, apoi cu felii se salam(marginile feliilor de taie, să se potrivească una lângă alta), deasupra se unge din nou cremă de pateu și se acoperă cu un nou rând de pâine. Se continuă până ce se termină ingredientele. Tortul se acoperă cu folie de bucătărie și se pune la rece peste noapte. A doua zi se unge cu unt și se presară cu cașcaval ras. Din feliile de șuncă se modelează trandafiri și se decorează tortul împreună cu roșiile și cu măslinele. 



3 megjegyzés:

María írta...

Ez egy műalkotás! Gyönyörűséges és nagyon finom lehet. Gratulálok :)

Adél írta...

Köszönöm, Mária! :)

Tünde Takács írta...

Hu de nagyon szép!Na most nagyon sajnálom, hogy egyáltalán nem eszek kenyeret.... gyönyörű

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...