2016. december 9.

Sárgarépás paszulyfőzelék csülökkel



Hozzávallók 6 személyre: 60 dkg száraz fehérpaszuly, 1 füstölt csülök, 2 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 2 sárgarépa, 2 babérlevél,  1,5 dl paradicsomlé, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál zsír, só, őrölt bors, 1 teáskanál szemesbors, fűszerpaprika, petrezselyemzöld. 


Elkészítése: A csülköt megmossuk, hideg vízben főni tesszük. Hozzáadunk 1 hagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, a borst, sót és addig főzzük, míg a hús leválik a csontról. Ha megfőtt kivesszük, egy tálba rakjuk és lefedve melegen tarjuk. A megmaradt hagymát apróra, a sárgarépát pedig karikára vágjuk, a zsíron együtt megdinszteljük, megszórjuk fűszerpaprikával, kevés borssal, majd rátesszük az előzőleg beáztatott szárazpaszulyt és felöntjük annyi csülöklével, hogy bőven ellepje. Mérsékelt lángon puhára főzzük, közben ha szükséges, pótoljuk az előtt lét. A lisztet csomómentesre kavarjuk a paradicsomlével és behabarjuk az ételt, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. 2-3 percig forraljuk, majd félrehúzzuk a tűzről. A csülökhúst darabokra vágjuk és a főzelékkel tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...