2017. január 7.

Fokhagymás-fűszervajas sült bagett


Hozzávalók 4 személyre: 2 bagett, 20 dkg vaj, 1 fej fokhagyma, 2-3 szál petrezselyemzöld, 1 teáskanál reszelt citromhéj, só, 2 evőkanál olívaolaj.


Elkészítése: A vajat meleg helyen tartjuk, hogy  nagyon puha legyen. A fokhagymát megpucoljuk, áttörjük, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, a reszelt citromhéjat, megsózzuk és az olajjal kikavarjuk, majd az egészet a lágy vajba dolgozzuk. A bagetteket srégen szeleteljük, úgy, hogy az alján ne vágjuk át teljesen. Egy konyhai ecsettel vagy egy kés segítségével a fűszeres vajat a vágások mentén a szeletek közé kenjük, majd kívül is bekenjük a bagettet. Alufóliába csomagoljuk és forró sütőben, 15 percig sütjük, majd kicsomagoljuk és pirulni hagyjuk. Melegen, tea mellé tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...