2017. január 26.

Narancsos palacsinta - Clătite „Crepes suzette”


Hozzávalók 4 személyre: 2 tojás, 20 dkg liszt, 5-6 dl tej, kevés olaj; a narancsmártáshoz: 10 dkg cukor, 2 dl frissen facsart narancslé, 5 dkg vaj, 1 teáskanál reszelt bió narancshéj, 2 teáskanál narancslikőr.


Elkészítése: A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a lisztet és a tejjel csomómentesre kavarjuk. A szokásos módon, pár csepp olajjal vékony palacsintákat sütünk, mindegyiket négybe hajtjuk. A mártáshoz a cukrot világosra karamellizáljuk, rátöltjük a narancslevet(vigyázat, mert fröcsköl), majd ha a karamell felolvadt, hozzáadjuk a vajat, a narancshéjat meg a narancslikőrt. A négybehajtott palacsintákat rendre a mártásba tesszük, minkét oldalukon felrotyogtatjuk, majd tányérra szedjük és a megmaradt mártást rákanalazzuk. Azonnal tálaljuk. 


Clătite „Crepes suzette”

Ingrediente pentru 4 persoane: 2 ouă, 200 g făină, 500-600 ml lapte, puțin ulei; pentru sosul de portocale: 100 g zahăr, 200 ml suc proaspăt de portocale, 50 g unt, 1 linguriță coajă rasă de portocală, 2 linguriță lichior de portocale.

Prepararea:  Se bat ouăle cu telul, se adaugă făina și laptele și se omogenizează compoziția, apoi se coc plăcintele într-o tigaie unsă cu puțin ulei. Zahărul se caramelizează, se toarnă sucul de portocale, apoi când zahărul s-a topit, se adaugă untul, coaja rasă de portocală și lichiorul. Se fierbe sosul 1 minut, apoi se pun pe rând clătitele, se întorc și pe partea cealaltă, după care se îndoaie în patru și se scot pe farfurie. Sosul rărmas se toarnă peste clătite. Se servesc calde. 

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...