2017. február 4.

Csupacsoki



Hozzávalók:
a piskótához: 2 tojás, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál kakaó, 1 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt; 
a krémhez: 10 dkg mascarpone, 1 evőkanál porcukor, 5 dkg keserű csokoládé, 1 dl tejszín, 1 teáskanál rumaroma; 
a csokoládémázhoz: 5 dkg étcsokoládé, 4 dkg vaj, 1 evőkanál porcukor, 4 evőkanál tejszín; tetejére: csokoládéreszelék, gyöngycukor

Elkészítése
A piskótához a tojásokat a cukorral vastag krémhabbá verjük, majd beledolgozzuk az olajat és a kakaóval összevegyített lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt, 20x30 cm-es tepsibe simítjuk és 180 fokon, 15-18 percig sütjük. 
A krémhez a mascarponet kikavarjuk a porcukorral, majd beledolgozzuk a rumaromát, az olvasztott csokoládét meg a felvert tejszínt. A csokoládémázhoz a tejszínt a vajjal melegedni tesszük, hozzáadjuk a porcukrot meg az összetördelt csokoládét és egynemű krémmé kavarjuk. A piskótából 6 korongot szaggatunk. 
A krémet csillagcsöves habzsákba kanalazzuk, egy-egy réteg krémet nyomunk a korongokra, majd leöntjük a lehűtött, de még folyós csokoládémázzal. Kicsit dermedni hagyjuk, majd újabb réteg krémet nyomunk a mázra. A megmaradt csokoládémázat vékony csíkokban a krémre csurgatjuk és megszórjuk csokoládéreszelékkel meg cukorgyönggyel. Azonnal tálalható. 


Tipp: A krémet és a mázat, ugyanebben a sorrendben a piskóta teljes felületére is kenhetjük, majd a süteményt kockákra vágva tálalhatjuk, így nem lesz a piskótában sem vesztességünk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...