2017. február 14.

Fehércsokoládés gránátalmás torta




Hozzávalók 20 cm-es tortaformához: 
a piskótához: 3 tojás, 4 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt; 
a krémhez: 20 dkg mascarpone, 2 evőkanál porcukor, 1 evőkanál citromlé, 15 dkg fehércsokoládé, 2 dl tejszín; 
továbbá: 1 gránátalma, 1 tasak piros tortazselé, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál citromlé, 1 teáskanál vanília eszencia. 

Elkészítése


1. A tojásokat tálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és kézi habverővel vastag krémhabbá verjük, majd beleforgatjuk a lisztet. Kivajazott, belisztezett tortaformában, 180 fokon, 15-18 percig sütjük. 
2. A formát fóliával kibéleljük és beletesszük a piskótalapot. A vaníliaeszenciát 2-3 evőkanál vízben elkeverjük és meglocsoljuk vele a piskótát. 
3. A fehércsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, egy részét sütőpapíron vékonyan elkenjük és dermedni hagyjuk, majd kissé felmelegített  kiszúróval szívecskéket szaggatunk. A megmaradt csokoládét visszaolvasztjuk. 
4. A mascarponet kikavarjuk a porcukorral és a citromlével, majd beledolgozzuk a fehércsokoládét(ne legyen forró) és végül a felvert tejszínhabot. 


5. A krémet a piskótára simítjuk. A tortát 1 órára hűtőbe tesszük. 
6. A gránátalma magjait kiverjük a gyümölcsből, meglocsoljuk a citromlével. A tortazselé port összekeverjük a cukorral, felöntjük 2 dl vízzel és lassú tűzön felforraljuk.  
7. Belekavarjuk a gránátalmamagokat a levével együtt és tovább melegítjük, míg a zselé cseppfolyós lesz, majd rátöltjük a krémre és azonnal elsimítjuk. 
8. 1-2 óráig dermedni hagyjuk, majd a fehércsokoládé szívecskékkel díszítjük. 




Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...