2017. március 11.

Avokádós padlizsánkrém - Salată de vinete cu avocado



Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg fagyasztott, lesütött padlizsán, 1 érett avokádó, 1 dl olaj, 1 kisebb hagyma, só, bors, citrom.

Elkészítése: A padlizsánt kifagyasztjuk, szűrőben lecsöpögtetjük. Az avokádót megpucoljuk, húsát egy magas falú blender edénybe tesszük, hozzáadunk 1 evőkanál citromlevet, sót és kézi turmixxal krémesre dolgozzuk, miközben az olajat(akár a majonézhez) lassan hozzáöntjük. Selymes, a majonéz állagához hasonló krémet kell kapjunk. A padlizsánt megvágjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és belekavarjuk az avokádómajonézt. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük. Bagettel vagy pirítós kenyérrel fogyasztjuk. 


Megjegyzés: A padlizsánkrémbe kavarhatunk 2-3 evőkanál görög joghurtot is, valamint hagyma helyett készíthetjük fokhagymával is. 



Salată de vinete cu avocado

Ingrediente pentru 4 persoane:  250 g vinete congelate, 1 avocado copt, 100 ml ulei, 1 ceapă mică, sare, piper, lămâie.

Prepararea:  Vinetele se decongelează, se lasă la scurs. Avocado se curăță de coajă, se scoate sămânța, iar pulpa se taie cubulețe. Se pune într-un vas cu pereți înalți, se adaugă sare, zeamă de lămâie și se mixează cu blenderul vertical, adăugând treptat uleiul. Se obține o cremă, foarte asemănătoare maionezei clasice, atât ca  și gust, cât  ca  și consistență. Vinetele se mărunțesc cu cuțitul, se adaugă ceapa tăiată mărunt și crema de avocado.  Se asezonează cu sare, piper și zeamă de lămâie. Se servește cu pâine proaspătă. 

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...