2017. március 24.

Grillázs szelet


Hozzávalók:
a lapokhoz: 8 tojásfehérje, 8 evőkanál cukor, csipetnyi só, 4 evőkanál liszt, 20 dkg darált dió;
a krémhez: 8 tojás sárgája, 16 evőkanál cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 20 dkg vaj;
a grillázshoz: 8 egész dióbél, 4 evőkanál cukor


Elkészítése:
A lapokhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük a sóval meg a cukorral, majd beleforgatjuk a liszttel összevert diót. Sütőpapírral bélel közepes méretű tepsiben, rendre 3 lapot sütünk, 180 fokon, 10-12 perc alatt. 

A krémhez a tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd vízgőz fölött, állandó kavarás mellett, 15 percig főzzük. Szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk, majd beledolgozzuk a habosra kevert vajat. A lapokat megtöltjük a krémmel, a legfelső lapot is lekenjük. 

A grillázshoz a cukrot karamellizáljuk, beletesszük a dióbelet, összekavarjuk, majd sütőpapírra öntjük és amennyire lehet, szétsimítjuk. Ha megdermedt, letakarjuk egy újabb szelet sütőpapírral meg egy konyhai törlővel és kalapáccsal apróra zúzzuk. A grillázst a krémre szórjuk. 3-4 órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...