2017. május 4.

Erdélyi tárkonyos sertésraguleves


Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg sertés lapocka, 1 vöröshagyma, 30 dkg sárgarépa, 20 dkg petrezselyemgyökér, 1 syelet zeller, 15 dkg fagyasztott zöldborsó, 6 dkg rizs, 1evőkanál zsir, 1 evőkanál házi ételízesítő, 1,5 dl tejföl, ecetes vagy friss tárkony, 3 dl cibere, só, örölt bors.

Elkészítése: Az apróra vágott hagymát a zsiradékon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott zöldséget, majd pár perc után a szintén kis kockákra vágott húst és fehéredésig dinszteljük. Sózzuk, borsózzuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, felöntjük vízzel és főni hagyjuk. Mikor a hús meg a zöldségek majdnem megfőttek, beletesszük a zöldborsót, a rizst, az apróra vágott tárkonyt és készre főzzük, ízlés szerint felforralt ciberével savanyítjuk A tejfölt forró levessel hőkiegyenlítjük, majd az ételre töltjük, lassú tűzön 1-2 percig forraljuk.

Megjegyzés: Cibere helyett az ecetes tárkony levével savanyítható.




Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...