2017. május 22.

Sonkás tészta


Fényes Irma: A legjobb magyar nagy szakácskönyv-ből

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg szélesmetélt vagy kocka száraztészta, 30 dkg sonka, 10 dkg sajt, 3 tojás, 3 dl tejföl, só, bors, vaj és zsemlemorzsa a  tálhoz.


Elkészítése: A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A sonkát apró kockákra vágjuk vagy ledaráljuk. A tojások sárgáját összekavarjuk a tejföllel, rátöltjük a tésztára, hozzáadjuk a sonkát(egy keveset félreteszünk a tetejére) és a lereszelt sajt háromnegyed részét, sózzuk, borsózzuk és összekavarjuk, majd beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét. A masszát vajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt hőálló tálba tesszük, tetejére szórjuk a  félretett sajtot meg a sonkát. Forró sütőben, 20 percig sütjük. Azonnal tálaljuk. 


1 megjegyzés:

Az amatőr hagyományörző írta...

Nagyon finom lehet , ez egy modernebb változat , már nem házi sonkával készül , de a mai rohanó világban ez tökéletes ! Nekem is van egy régebbi nagyanyán féle receptem amiben a húsvéti főtt sonka maradékából készítettük .

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...