2017. június 7.

Kifordított csirkeszárnyak BBQ szósszal


Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csirkeszárny; 

BBQ szószhoz: 1 evőkanál vaj, 2 evőkanál olívaolaj, 1 kis hagyma lereszelve, 1 babérlevél, 2 dl coca-cola, 2 dl házi paradicsomlé, 1 evőkanál sűrített paradicsom, 1 evőkanál csípős paprikakrém, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál almaecet, 1 evőkanál balzsamecet, 1 evőkanál barnacukor, 1 evőkanál erdei méz, 1 teáskanál füstölt fűszerpaprika, 1/2 teáskanál oregáno, 1/2 teáskanál kakukkfű, 1/2 teáskanál őrölt bors, csipetnyi fahéj, só.


Elkészítése
1. A szósz összes hozzávalóját egy edényben addig főzzük, míg besűrűsödik. 
2. A megtisztított szárnyakat helyezzük vágódeszkára, vágjuk át a csontok találkozásainál. 
3. A megmaradt két szárnyrésznek az egyik végén egy határozott ütéssel levágjuk a ízületeit, a szárnytőről a húst a csont mentén kézzel lefejtjük, majd a végén kifordítjuk. 
4. A szárnyközépnek a vékonyabbik csontját a megmaradt ízületből kicsavarjuk(kitörjük), majd a megmaradt csontról itt is lefejtjük a húst és a végén kifordítjuk. 
5. A kifordított szárnyakat a BBQ szósz felében 2 órát állni hagyjuk. 
6. Forró grillrácson ropogósra sütjük, majd a megmaradt szósszal tálaljuk. 


Megjegyzés: Az elvékonyodó, levágott  szárnyvégeket felhasználhatjuk alaplé készítéséhez.


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...