2017. június 15.

Málna sörbet-Sorbet de zmeură



Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg málna, 2,5 dl víz, 3 evőkanál cukor, 1 citrom leve.

Elkészítése: A vizet a cukorral  kb. 15 percig főzzük, majd lehűtjük, dobozba tesszük és félig lefagyasztjuk. A málnát a citrom levével és 1 dl vízzel blenderben pürésítjük, majd összekavarjuk a kásásra fagyott cukorsziruppal. A dobozt visszatesszük a fagyasztóba, félóránként 2-3-szor még átkavarjuk. 

Megjegyzés: Cukor helyett készíthetjük mézzel is. Ha nagyon zavaró a málna magja, pürésítés után sűrű szitán passzírozzuk át, majd úgy keverjük a cukorsziruphoz. 



Ingrediente pentru 4 persoane:  400 g zmeură, 250 ml apă, 3 linguri zahăr,  zeama de la 1 lămâie.

Prepararea: Se fierbe apa cu zahărul la foc moderat, timp de 10-15 minute, după care se răcește, se toarnă într-un recipient de plastic, se pune în congelator până când se îngheață(se amestecă din 15-15 minute). Zmeura se mixează în blender împreună cu zeama de lămâie și 100 ml apă, după care se amestecă cu siropul înghețat și pisat și se pune totul înapoi în recipientul de plastic. Se amestecă din 20 în 20 minute, până când se obține o consistență ca de sorbet.  

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...