2017. június 26.

Zöldfűszeres grill-lepények



Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg liszt, 1 evőkanál tejföl, 3,5 dl langyos víz, 1 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál szárított élesztő; az öntethez: 2-3 evőkanál olívaolaj, rozmaring, metélőhagyma, petrezselyemzöld, fokhagyma, só.


Elkészítése: Az élesztőt, a sót meg a cukrot összekavarjuk a liszttel, hozzáadjuk a tejfölt meg a langyos vizet és megdagasztjuk. Letakarjuk és duplára kelesztjük. A fokhagymát áttörjük, hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket és kevés sót, kikavarjuk, majd hozzáöntjük az olajat. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk, majd 8 részre osztjuk és mindegyiket kerekre nyújtjuk. Forró grillrácson, mindkét felükön megsütjük. Tálaláskor lekenjük a zöldfűszeres öntettel. Ha puhán szeretnénk fogyasztani, sütés után konyharuhával letakarjuk. 




Megjegyzés: Vágjuk be félig a lepényeket és töltsük  meg grillen sült hússal és salátával,  a gyerekek nagyon fognak örülni az ízletes szendvicsnek! 

2 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon tetszik de mivel grillem nincs, teszek egy próbát serpenyőben megsütve a lepényeket!

Silvia írta...

Köszönöm az inspirációt. Megpróbálom ezt a receptet holnap, biztos vagyok benne, hogy a családom imádja.

Silvia

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...