2017. július 18.

Paradicsomban sült húsgolyók


Hozzávalók 4 személyre:  4 nagyobb paradicsom(vagy 8 kisebb), 30 dkg darálthús, 1 tojás, 1 szelet kenyér, 2 hagyma, 2 cikk fokhagyma,  2-3 rúd szárzeller, 2 dl paradicsomlé(vagy 1 evőkanál paradicsomsűrítmény), olaj, szárított bazsalikom, só, bors, fűszerpaprika.

Elkészítése

1. A darált húst összekeverjük a tojással, 1 apróra vágott hagymával, a beáztatott és kiszorított kenyérrel, megszórjuk fűszerpaprikával, sózzuk, borsózzuk.
2. A paradicsomokat megmossuk, kettőbe vágjuk, belsejüket kikaparjuk, majd enyhén sózzuk és megszórjuk szárított bazsalikommal. 


3. A megmaradt és apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott szárzellert, a kikapart paradicsomot meg a paradicsomlevet, az áttört fokhagymát,  megszórjuk kevés fűszerpaprikával, sózzuk, borsózzuk és összeforraljuk.
4. A darálthúsos masszából golyókat formázunk, a félbevágott paradicsomokba tesszük, tetejüket megszórjuk bazsalikommal.


5. A paradicsomos alap felét tepsibe tesszük, ráhelyezzük a megtöltött paradicsomokat, majd rátöltjük a megmaradt alapot. 
6. Forró sütőben, 35-40 percig sütjük. Rizs-, vagy egyéb tetszés szerinti körettel tálaljuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...