2017. július 26.

Sajtos csirkés padlizsántekercsek - Rulouri de vinete cu piept de pui



Hozzávalók 4 személyre: 2 padlizsán, 60 dkg csirkemell, 4 paradicsom, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma,  15 dkg mascarpone, 15 dkg reszelt sajt, csilipehely, bazsalikom, só, bors, fűszerpaprika, olaj.

Elkészítése

1. A padlizsánt meghámozzuk, kb. 8 mm vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk és állni hagyjuk. 
2. A csirkemellet hosszúkás szeletekre vágjuk(nagyjából a padlizsánszeletek méretére), kicsit megklopfoljuk,  sóval, borssal meg fűszerpaprikával fűszerezzük. 
3. A padlizsánszeletekről felitatjuk a vizet, vékonyan lekenjük olajjal, majd grillserpenyőben 1-1 percig sütjük minkét oldalukon. 
4. A mascarponet kikavarjuk a reszelt sajt felével, sóval, borssal, csilipehellyel és aprított bazsalikommal ízesítjük. 


5. A padlizsánszeleteket egyenként lekenjük a sajtos krémmel, ráteszünk egy-egy szelet húst, ezt is lekenjük krémmel, majd szorosan feltekerjük. 
6. Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük kevés olajon, hozzáadjuk az összevágott paradicsomot, az áttört fokhagymát, sózzuk, borsózzuk, megszórjuk apróra vágott bazsalikommal és felforraljuk. 
7. A paradicsomos mártást tepsibe öntjük, ráhelyezzük a padlizsántekercseket, tetejükre szórjuk a megmaradt reszelt sajtot. 
8. Forró sütőben 25-30 percig sütjük. Azonnal tálaljuk. 


Rulouri de  vinete cu piept de pui

Ingrediente pentru 4 persoane: 2 vinete, 600 g piept de pui, 4 roșii, 1 ceapă, 2 căței usturoi, 150 g mascarpone, 150 g cașcaval ras, fulgi de chili, busuioc proaspăt, sare, piper, boia dulce, ulei.

Prepararea:  Vinetele se curăță de coajă, se taie pe lungime în felii de cca. 8 mm grosime, se sărează și se pun deoparte. Pieptul de pui se taie felii lunguiețe, se bat cu ciocanul de bucătărie(pe cât posibil de mărimi egale cu feliile de vinete), se asezonează cu sare, piper și boia. Feliile se scurg de apă, se ung puțin cu ulei și se prăjesc câte 1 minut pe ambele părți în tavă grill. Mascarponele se amestecă cu jumătate din cantitatea de cașcaval, se asezonează cu sare, piper, busuioc mărunțit și fulgi de chili. Se unge o felie de vânătă cu crema mascarpone, se pune peste o felie de carne, se unge și aceasta cu cremă mascarpone, după care se rulează strâns. Se continuă cu restul ingredientelor. Ceapa mărunțită se înăbușă în ulei, se adaugă roșiile mărunțite, usturoiul pisat și busuioc mărunțit, se asezonează cu sare și piper și se aduce la fierbere. Sosul se toarnă într-o tavă termorezistentă, se așază rulourile și se presară deasupra cașcavalul rămas. Se introduce în cuptorul fierbinte pentru 25-30 minute. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...