2017. szeptember 19.

Karfiol citromos tojásmártással



Hozzávalók 2 személyre: 40 dkg karfiol, 3 tojás, 1 evőkanál mustár, 1 dl olaj, 1 dl krémes joghurt, 1/4 teáskanál porcukor, citrom, só, bors, petrezselyemzöld.


Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük. A karfiolt kisebb rózsákra szedjük, megmossuk, enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd jeges vízbe szedjük és pár perc után leszűrjük. A tojásokat megpucoljuk, a sárgájukat villával összetörjük, hozzáadjuk a mustárt és fokozatosan töltve az olajat, kikavarjuk. Végül hozzáadjuk a joghurtot, a porcukrot, az apróra vágott tojásfehérjét meg a petrezselyemzöldet, összekeverjük, sóval, borssal és citromlével ízesítjük. A karfiolrózsákat tányérra tesszük és leöntjük a tojásmártással. Azonnal tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...