2017. szeptember 20.

Paradicsomos padlizsánkonzerv


Hozzávalók: 2,5 kg padlizsán(hosszú és vékony darabok), 2 kg paradicsom, 1 kötés petrezselyemzöld, 1 kötés zellerzöld, 1 fej fokhagyma, jódmentes só.


Elkészítése: A padlizsánt meghámozzuk, 1 cm vastag szeletekre vágjuk, lesózzuk és 10-15 percig állni hagyjuk, majd a levét lecsöpögtetjük. A paradicsomot megmossuk, 1 cm vastag szeletekre vágjuk.  A zöldfűszereket megmossuk, apróra vágjuk, a megpucolt fokhagymát pedig szeletekre. 2 l vizet 1 evőkanál sóval felforralunk, 2-3 rendben beletesszük a padlizsánszeleteket és 2 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük és lecsöpögtetjük.  A paradicsom és padlizsánszeleteket tiszta, csírátlanított befőttesüvegekbe rétegezzük, minden sort enyhén megsózunk és megszórjuk zöldfűszerrel, helyenként 1-1 szelet fokhagymát teszünk.  Rácsavarjuk a fejtetőket és 30 percig vízben dunsztoljuk. Télen padlizsános muszakához vagy lecsóhoz használhatjuk. 


1 megjegyzés:

Vicuska írta...

Salátának szoktam készíteni, a padlizsánt, olajban átsütve- isteni finom! Önmagában is finom, ezt még elkészítem télére. Köszi!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...