2017. szeptember 21.

Töltött póréhagyma


Olténiai román étel

Hozzávalók 4 személyre: 2-3 póréhagyma, 50 dkg darált hús, 6 paradicsom, 2-3 paprika, 2 cikk fokhagyma, 1 tojás, 1 marék fekete olajbogyó, olaj, só, bors, petrezselyemzöld, friss kapor.


Hozzávalók: A paradicsomokat meg a paprikákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 10-15 percig forró sütőben sütjük, majd kivesszük, megszórjuk sóval és egy konyharuhával letakarjuk. A póréhagymák fehér és világoszöld részét kb. 6-8 cm-es darabokba vágjuk, 1 percre enyhén sós, forró vízbe tesszük, majd szűrőkanállal kiszedjük. Pár percig hűlni hagyjuk, utána az ujjunkkal egymásból kinyomjuk a hagymarétegeket, úgy, hogy az így kapott hagymahengernek 2-3 rétege maradjon. A vékony hagymaközepeket(amelyeket már nem lehet kinyomni) és a megmaradt pórézöldet apróra vágjuk, szüksége mennyiségű olajon üvegesre dinszteljük. A darált húst összekeverjük az áttört fokhagymával, a tojással, 2 evőkanál dinsztelt póréhagymával, kevés aprított zöldfűszerkeverékkel, sózzuk, borsózzuk, majd a masszát a póréhagymahengerekbe töltjük. Ha még marad massza, golyókká formázzuk. A megsült paprikák és paradicsomok héját lehúzzuk,  felaprítjuk és a megmaradt dinsztelt hagymához adjuk, rászórjuk a megmaradt zöldfűszereket, sózzuk és egy tepsibe öntjük, majd beletesszük a töltött póréhagymákat  meg az olajbogyókat. Forró sütőben kb. 20-25 percig sütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...