2017. október 18.

Diós-gombás tarjaszelet- Ceafă de porc la tavă cu nuci și ciuperci



Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet tarja, só, bors, 2-3 evőkanál liszt, 4 evőkanál olaj, 1 hagyma, 25 dkg csiperkegomba, 1 dl fehérbor, 2 dl főzőtejszín, 1 marék dió.

Ingrediente pentru 4 persoane:  4 felii de ceafă, 2-3 linguri făină, 4 linguri ulei, 1 ceapă, 250 g ciuperci Champignons, 100 ml vin alb, 200 ml smântână lichidă de gătit, 100 g miez de nucă.


Elkészítése:


1.      A tarjaszeleteket sózzuk, borsózzuk, mindkét felüket  lisztbe márjuk.
2.      Az olajat felhevítjük, nagy lángon megpirítjuk benne a húst.

1.      Feliile de ceafă se asezonează cu sare și piper pe ambele părți, după care se dau prin făină. 

1.      Se încinge uleiul într-o tigaie, se rumenește carnea la foc mare. 



3.      A hússzeleteket egy tepsibe tesszük.
4.      A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a szeletekre vágott hagymát és gombát, sózzuk, borsózzuk és 3-4 percig dinszteljük, majd rátöltjük a bort meg egy kevés vizet és felforraljuk.

1.      Feliile de ceafă prăjite se pun într-o tavă.

2.      În grăsimea rămasă se călește ceapa și ciupercile feliate, după care se toarnă după vinul și se dă în clocot. 



5.      A hagymás-gombás keveréket húsra tesszük.

6.      Rátöltjük a tejszínt és rászórjuk a diót. Fóliával lefedjük és forró sütőben 35-40 percig pároljuk. 

1.      Amestecul de ceapă-ciuperci se pune peste feliile de ceafă.

2.      Se toarnă smântâna lichidă, se presară nucile, se acoperă cu folie și se introduce în cuptorul încins pentru 35-40 minute. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...