2017. október 17.

Svájci kolbászsaláta (Wurstsalat)



Hozzávalók 2 személyre: 20 dkg szafaládé vagy virsli, 15 dkg Emmentáli vagy Gouda sajt, 10 dkg  savanyú uborka, 1 kis fej vöröshagyma;

a páchoz: 1 dl szobahőmérsékletű húsleves vagy alaplé,  1 vékony karikára vágott zöldhagyma, 1 evőkanál apróra vágott  metélőhagyma, 1 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem, 1 teáskanál csípős mustár, ½ teáskanál cukor, 3 evőkanál semleges ízű olaj, 3 evőkanál fehéborecet, só, fehérbors.

Elkészítése: A páclé hozzávalóit összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk. A kolbászt, a sajtot meg a savanyú uborkát vékony csíkokra vágjuk és egy tálba tesszük. Ráöntjük a páclevet és finoman összeforgatjuk. 1 órát hűtőben pihentetjük, majd ropogós héjú kenyérrel tálaljuk.


Megjegyzés: Svájcban a salátát a Cervelat-nak nevezet nemzeti kolbászból készítik. A kolbász a szafaládéhoz hasonlít, összetevői  marhahús, disznóhús, szalonna meg bőr(régen agyvelőt is adtak hozzá) és  marhabélbe töltik. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...