2017. december 17.

Karácsonyfa muffin - Brioșe brad de crăciun



Hozzávalók 12 db.-hoz: 
20 dkg liszt, 12 dkg cukor, 10 dkg vaj, 2 tojás, 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál tej,  1 tasak vaníliás cukor, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só, 6 dkg csokoládécsepp, 5 dl tejszín, 4 evőkanál porcukor, 10 dkg mascarpone, szórócukor, zöld ételszínezék.


Elkészítése: A vajat felolvasztjuk, 10 percig szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk. A lisztet összekeverjük a sóval meg a sütőporral. A tojásokat, a kétféle cukrot, az olvasztott vajat, a tejfölt, a tejet meg a reszelt citromhéjat egy tálba tesszük, kézi mixerrel 1 percig verjük, majd beleszórjuk a lisztet és összekavarjuk. A végén beleforgatjuk a csokoládécseppeket. A masszát muffinpappírral bélelt formákban szétosztjuk és 180 fokon, 20 percig sütjük. A hideg tejszínt kézi mixerrel verjük, mikor habosodni kezd beleszórjuk az átszitált porcukrot, a végén pedig tovább verve hozzáadjuk a szobahőmérsékletű mascarponet. A krémet zöldre színezzük, csillagcsöves habzsákba kanalazzuk, majd a mufiinok tetejére nyomjuk fenyőfa alakban, végül pedig megszórjuk színes szórocukorral. 


Brioșe brad de crăciun

Ingrediente(pentru 12 bucăți):
pentru brioșe: 200 g făină, 120 g zahăr 100 g unt, 2 ouă, 2 linguri smântână,  2 linguri lapte, 1 plic zahăr vanilat,  1 linguriță coajă rasă de lămâie, 1 linguriță praf de copt, un praf de sare, 60 g pastile de ciocolată;
pentru cremă:  500 ml frișcă 4 linguri zahăr 100 g mascarpone, colorant verde, drajeuri colorate.

Prepararea: Untul se topește, se lasă 10 minute la temperatura camerei. Făina se cerne împreună cu praful de copt și sarea. Ouăle, zahărul și zahărul vanilat, untul topit, smântâna și laptele se pun toate într-un castron și se bat 1 minut cu mixerul de mână, apoi se adaugă făina și coaja de lămâie și se amestecă. La final se încorporează pastilele de ciocolată. Compoziția se împarte în forme de brioșe, tapetate cu hârtie și se coc 20 minute la 180 grade. Frișca se bate cu mixerul de mână, când începe să se îngroașe se adaugă treptat zahărul pudră cernut și mascarponele păstrat în prealabil  la temperatura camerei. Crema se colorează în verde, se pune în sac de ornat și se șprițează pe brioșe în formă de brad, după care se presară cu drajeuri. 

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...