2017. december 6.

Mályvacukros pattogtatott kukorica - Fulgi din floricele de porumb


Hozzávalók 4 személyre: 4 csésze pattogtatott kukorica, 2 evőkanál vaj, 2 csésze mályvacukor, színes drazsék, szórócukor.

Elkészítése: A vajat egy kisebb edénybe tesszük,  mikor olvadni kezd hozzáadjuk a mályvacukrot és folytonos kavarás mellett  folyékony, nyúlós masszává olvasztjuk. A pattogtatott kukoricát egy szilikonlapra(vagy fóliával bevont vágódeszkára) tesszük, rácsurgatjuk a mályvacukros massza felét, egy villával kissé összekavarjuk, majd a maradékot is ráöntjük. Rászórjuk a drazsékat meg a szórócukrokatt és kis tálkákban szétosztjuk. Vizes kézzel golyókat is formázhatunk, de vigyázzunk, mert nagyon ragad. Lehetőleg azonnal fogyasszuk, mert a pattogtatott kukorica meglágyul. 



Fulgi din floricele de porumb

Ingrediente pentru 4 persoane: 4 căni floricele de porumb, 2 linguri unt, 2 căni bezele moi(marshmallow), drajeuri colorate.
Prepararea: Untul se pune într-un vas nu prea mare, când începe să se topească, se adaugă bezelele și amestecând încontinuu se topește până se obține o compoziție lipicioasă. Floricelele se întind pe o planșetă, preferabil din silicon, se toarnă jumătate din cantitatea de compoziție, se amestecă puțin cu o furculiță și se toarnă și restul de compoziție. Se presară drajeurile  și se pun în boluri. Cu mâna umezită se pot face și bulgărași mici. Se servește imediat, pentru că în timp floricelele se înmoaie.

Sugestie: Pentru a evita murdărirea planșetei, compoziția lipicioasă se poate turna și direct în boluri peste floricele. 

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...