2018. február 13.

Túrókrémes szendvics


Hozzávalók 4 személyre: 4 magvas zsemle, 15 dkg tehéntúró, 2-3 evőkanál görög joghurt, 2 kisebb lilahagyma, 8 szelet sonka, 2-3 marék vegyes saláta, kevés vaj, só, bors, citromlé.

Elkészítése: A túrót kikavarjuk a joghurttal, hozzáadunk 1 apróra vágott hagymát, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk és kevés citromlével ízesítjük. A zsemléket lapjában kettőbe vágjuk, vékonyan lekenjük vajjal, majd felhevített serpenyőben, a vajas felével lefele téve, megpirítjuk. A salátát szétosztjuk a tányérokon, rátesszük a zsemlék alsó felét és rákanalazzuk a túrókrémet. A sonkát csíkokra tépjük, kis halmokban a túrókrémre helyezzük, rászórjuk a karikákra vágott lilahagymát, majd rátesszük a zsemle tetejét.


Megjegyzés: A túrókrémbe reszelhetünk egy sárgarépát vagy egy szelet zellert, így még több vitamint és rostot juttatunk a szervezetünkbe. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...