tag:blogger.com,1999:blog-1447903412533795258.post1592099256841524023..comments2024-03-26T02:54:52.990+02:00Comments on Aleda konyhája: Töltike -Sarmale viță de vieAdélhttp://www.blogger.com/profile/14635730746794271816noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-1447903412533795258.post-39389131017086062222017-06-10T17:40:35.771+03:002017-06-10T17:40:35.771+03:00Köszönöm a válaszodat és a receptet , én azért érd...Köszönöm a válaszodat és a receptet , én azért érdeklődtem ilyen élénken mert emlékeimben még él nagyanyám receptje és azok az ízek amiket csak a friss zöld nyári káposztánál lehet érezni ! A nagyanyám is így készítette azzal a különbséggel hogy nem darált húsból készítette a pörköltet hanem hagyományosan és úgy rakta össze , így sokkal intenzívebb volt a hús íze és a káposzta íze csak így nyár elején volt ilyen érdekes és ezt fűszerezte a füstölt kolbász ami a rizsre lett rakva és aztán az utolsó sor káposzta volt tejfelezve !<br />Az amatőr hagyományörzőhttps://www.blogger.com/profile/04733311089564464177noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1447903412533795258.post-76307279033423497112017-06-08T11:25:22.757+03:002017-06-08T11:25:22.757+03:00Édes káposztából rakva úgy készítettem, hogy a las...Édes káposztából rakva úgy készítettem, hogy a laskára vágott káposztát ledinszteltem, a darált húsból pörköltet készítettem, összekevertem kevés főtt rizzsel, majd leraktam a káposztával. Tetejére tejföl meg szalonna. <br /><br />A hétvégén Bihari káposztát készítettem(most először, Radu Anton Roman receptje után) az a júliusi Erdélyi konyhában fog megjelenni,utána kiteszem a blogra. <br /><br />Kövi Pál féle rakott kelkáposztát is elkészítettem,az is nagyon finom volt. Igaz, nem tudom, miért nevezi pástétomnak. http://aledakonyhaja.blogspot.ro/2012/09/tordai-kelpastetom.html<br />Adélhttps://www.blogger.com/profile/14635730746794271816noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1447903412533795258.post-77416369250668726802017-06-04T12:44:16.977+03:002017-06-04T12:44:16.977+03:00Ez nem éppen a töltikéhez tartozik de alkalom adtá...Ez nem éppen a töltikéhez tartozik de alkalom adtán áruld már el nekem hogy szoktál e ilyenkor nyár elején friss zöld káposztából kolozsvári káposztát készíteni , és ha igen akkor nagyon kíváncsi lennék a mikéntjére ! Az amatőr hagyományörzőhttps://www.blogger.com/profile/04733311089564464177noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1447903412533795258.post-33078987338020231582017-06-04T12:40:10.210+03:002017-06-04T12:40:10.210+03:00Nagyon finom , a feleségem is készített többek köz...Nagyon finom , a feleségem is készített többek között most Pünkösdre , mi sóskával savanyítottuk , nem győzök betelni vele !Az amatőr hagyományörzőhttps://www.blogger.com/profile/04733311089564464177noreply@blogger.com