2011. április 26.

Diós kocka



Nagyon szeretem a diós krémeket,Edó nál látott diós torta rögtön beindította az ízlelő bimbóimat.Ebben a formában készítettem el,a krém tőle van.Nagyon fincsi lett,köszönöm.

Hozzávalók:
Piskóta: 5 tojás,15 dkg liszt,15 dkg cukor,csipet só
Krém: 4 dl tej, 2 tojás sárgája, 1 csomag vaníliás pudingpor, 4 kanál cukor, 20 dkg darált dió, 4 dl tejszín, 10 g       zselatinpor  + 0,5 dl. tej , rumaroma, barackíz
Csokiöntet :10 dkg cukor,3 kanál kakaó,1 kanál étkezési keményítő,1 dl víz

A piskótához az egész tojásokat a keverőtálba törtem ,hozzáadtam a csipet sót és lassan adagolva a cukrot addig vertem,míg egy laza,könnyű  krém lett ( ez eltarthat 10-15 percig ). Ekkor beleszitáltam a lisztet és könnyű mozdulatokkal összekavartam.Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem és előmelegített sütőben,25 perc alatt készre sütöttem.

A krémhez a 2 tojás sárgáját kikavartam a  pudingporral majd hozzáadtam a cukrot és a  tejet .Lassú tűzön,állandóan kevergetve addig főztem míg besűrűsödött.Lehűtöttem,hozzáadtam a diót,rumaromát és a felvert tejszínt. A zselatint  elkevertem  0,5 dl hideg tejben,felforrósítottam,hogy a zselatin feloldodjon majd kissé lehűtöttem és a  krémhez kavartam.

A csokiöntethez a cukrot,a kakaóval és a keményítővel összevegyítettem ,felöntöttem a vízzel és csomómentesre kavartam.Lassú tűzön ,folyamatosan keverve10 percig főztem.Vastag állagú,de folyékony csokiöntetet kapunk.

A kihűlt piskótát 2  lapba vágtam, mindkettőt megkentem házi baracklekvárral.A krém háromnegyedét az alsó lapra kentem,rátettem a másodikat és bevontam a megmaradt krémmel.Leöntöttem a csokiöntettel és megszórtam darált dióval.

2 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta, én is nagyon szeretem a dióskrémet!

Bianka írta...

Istenem

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...